perjantaina, elokuuta 16

DOGMOM TAG

DOGMOM TAG
eli KoiraMami Tag



1. Milloin hankit koiran? Sekä ikä ja rotu.

Lili saapui taloon jouluun alussa, toinen on nyt juuri täyttämässä 4. Kun muutin murun kanssa yhteen marraskuun alussa tiesimme molemmat että uuteen kotiin tulee heti koira vaikka olemme molemmat allergisia. Joten tottakai sen piti olla hypoallergeeninen Bichon Frise. (hypoallerginen tarkoittaa kaikista vähiten allergisoivaa, siedän rotua hyvin vaikka olen myös astmaatikko). Lumi saapui taloon kun Lili oli 1.5 vuotta. Puhuin murun ympäri toiseen koiraan verukkeilla että kun olemme poissa kotoa työpäivän on Lilillä seuraa, koirat tarvitsevat laumaa, yms. Totta kaikki, mutta halusin myös ehdottomasti toisen koiran. Oli ihana nähdä miten Lili piristyi ja rupesi leikkimään kun sai siskon.


2. Millainen on koirasi persoonallisuus?

Lili on kunnon jäärä, hyvin itsenäin nainen joka tietää arvonsa ja jos ei halua niin ei tee... mitään. Heh heh! Kutsuttu myös omapäiseksi nartuksi ja kuningatar Liliksi. Istuu aina korkealla sohvan selkänojan päällä ja tarkkailee alamaisiaan. Lili on todella perso herkkupeppu, menee läpi harmaan kiven jos on herkut kyseessä. Suojelee lelujaan aika intensiivisesti, ehdottomasti boss bitch seurassakin.

Lumi on yksi häärääjä, kauhea vauhti kaikkialle, usein käy muksis kun jarrut ei toimi. Ihana hömelö joka sisustaan kauhealla vimmalla omaa yksilöä (lue kantokoppa) ja petejään. Lumi ei ole pitkillä hermoilla pilattu, ja usein muumit lähtee talosta kun näkee ulkona koiria. Lumi on usein harmaa... ai miksi? Koska alistuu ulkona kaikille. Typsy viettää paljon aikaa sellään. HA ha ha! Ihanan kiltti, eikä tee pahaa kellekään.




3. Millä hemmottelet koiraasi?

Pesun aikana hieronnalla (siitä nautitaan, itse pesusta ei niinkään). Ostamme parhaita suomalaisia herkkuja toisille, kuivatut muikut on ihan pop. Paljon raputuksia ja lepertelyä päivän aikana. Ruoka on todella tärkeä myös. Jos lähdemme lomalle, saapui paikalle vaikka lentäen rovaniemeltä koiran hoitaja kotiin. :D Heh heh!


4. Mikä on erikoisin koirallesi ostama tavara?

HEH heh! Tuota noin, mitäs en olisi ostanut, meillä on koirien selfie-laite, se on kai erikoisin mutta perässä seuraa erikois juomapullo missä kippo mukana, glitter hiuspinnit, helmikaulakorut, t-paidat, jouluvillitkset, punkkihuivit, kauhian kalliit shampoot ja hoitoaineet, turbosuper turkin kuivan (sellainen pienen mikroaalto-uunin kokoinen), trimmaussakset, pet teezer harja. Niin ja sukat talveksi, tassuvahaa sekä pahoinvointilääkettä autoreissuille.


5. Mitä koirasi syö?

Bichon Friseiden mahdollisen värjäävän silmävuodon takia meillä on tiukat standardit koirien ruoan kanssa. Kaikki pitää ollä vehdätöntä. Ehdottomasti parhaaksi on todettu Barking Headsin Lohi/Taimen kuivaruoka, jonka lisäksi kuppiin tulee aina jokin houkutin mm kanamunaa, pakasteherneitä, jauhelihaa, kurkkua, raejuusto (aina laktoositon) tai Barking Heads märkäruokaa.

Herkkuja ovat koivatut muikut, kanakääreherkkutikku, poronkylkiluut (aina suomalaista) - ja joskus meidän ruoasta viimeinen nöpönen kanaa tai lihaa. Jos vaan mami antaisi niin menisi kaikki! Popcorni kiinnostaa kauheasti, nakit myös ja juustot!



6. Mitä koirasi tekee päivällä kun olet poissa?

Kun en työskennellyt kotona niin todistusaineisto kertoi että oli leluja viskottu ympäriinsä, paperiroskiksista levitetty nenäliinoja... muuten kai ovat nukkuneet päikkäreitä.


7. Onko koirallasi oma sosiaalinen media tili?

Kun Lili  saapui taloon niin pitihän se nyt aloittaa. Instagramin @lili_and_lumi tililtä ja facen 'Bichons Lili and Lumi' tililtä löytyy ihania pentukuvia - sekä toisten häröily videoita. Eli joo olen näin vakavasti dogmom. :D



8. Montako petiä koirallasi on?

Jokaisessa huoneessa yksi. :D Jep jep! Olohuoneessa on iso kolmen hengen pita taskullinen peti. Makkarissa on Lumin yksiö, työhuoneessa jon pöydän alla peitto ja kota. Pitäähän sitä nyt olla. Lisäksi aina välillä vaihdetaan peti lookkia. ;D



9. Mistä sinut tunnistaa koiramamiksi?

Henkeen ja vereen suojelisin näitä, mulla on usein mukana turvasuihke kun käydään lenkeillä, ihan siksi että suomessa on viime vuoden aikana varastettu kädestä rotu koiria. Voi sitä raukkaa joka luulee vievänsä mun koiran. Pidän toisten terveydestä hyvää huolta, aina mennään lääkäriin kun jotain ilmenee. Ostan toisille myös kaikki parhaat herkut, parhaat shampoot ja välineet. Toisilla on hieman vaatteitakin, mutta ne on kylmemmille kuukausille. Ajattelen mun koiria varmaan turhan paljon päivän aikana, mutta omasta mielestä aivan tarpeeksi. Lisäksi toimin ylläpitäjänä Bichon frise Finland face sivulla. :D

Tapaan vähän väliä toisia bichon mammoja, ja koirat saavat leikkitreffi seuraa. Meillä on myös jokavuotiset Bichon Pikkujoulut.

Vielä tarvisin sellaisen #dogmom paidan.




10. Mikä on koirasi lelutilanne?

Hälyyttävä.

Niitä on hälyyttävän paljon.




#dogmomtag #dogmom

Haastan teidätkin tekemään DOGMOM TAGin!


Niina




2 kommenttia:

  1. Ihana postaus ja kiva kun olet täällä. Pus viikonloppuun. 😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuri kiitos! Odotan innolla sun postausta. Elukat on niin ihania. ;)

      Poista

SUOSITUS

Uusi lookki, Uudet meikit

Blogi on nyt saanut uuden minimalistisemman lookin. Ja tarkoituksena on jakaa taas blogissa meikkivinkkejäni sekä youtube videoitani kauneud...